Barnas Sjømatfestival 2024

Barnas Sjømatfestival skal være lek og læring om havet og sjømat hånd i hånd. To dager blir spekket med morsomme aktiviteter for barn og unge.

Lek og læring om havet
Barn og unge har en naturlig plass under festivalen Norway Seafood Festival. Barnas Sjømatfestival skal engasjere og pirre nysgjerrigheten hos de minste. Til festivalen kommer blant annet Vitensenteret med aktiviteter for både små og store barn, og opplevelsessenteret SeeSalmon lar barn og unge få et unikt innblikk i havbruksnæringen. Dagligvarekjeden Meny skal arrangere sin populære «Fiskeknappen» hvor barna blir kjent med blant annet Kaja Kveite og Ludvig Laks. I tillegg kommer «Unge Kokker» for å fortelle om hvorfor sjømaten er viktig for bærekraft og god helse. Ikke gå glipp av årets kokkekonkurranse hvor familier kan delta og vinne flotte premier! Meld deg på her.

Kjente fjes
For mange er Karen Ellen Thorsen mest kjent som «Fattig Student» gjennom sin Instagram-konto med samme navn. Hun har over 220 000 følgere og deler ukentlig billige og bærekraftige oppskrifter. Karen Ellen Thorsen har også gitt ut flere bøker om smart matlaging og livet som student. Bli enda bedre kjent med henne under Barnas Sjømatfestival, og se hvordan hun lager sine favoritter oppskrifter av sjømat. Et annet kjent fjes som dukker opp på Barnas Sjømatfestival er selveste Ellen Aabol. Hun er i dag en av Norges største matbloggere, men har også vært med i Melodi Grand Prix Junior og Camp Kulinaris.

Sted: Clarion Hotel Trondheim
Tid: Lørdag 16. mars og søndag 17. mars fra kl. 11-16
Inngang: Gratis

Disse møter du på Barnas Sjømatfestival på Clarion Hotel Trondheim

–> Opplev sjødyrene på kloss hold
Hvordan ser sjømat ut før det havner på en tallerken? Studenter fra Institutt for biologi på NTNU setter opp en mobil, marin mini-lab med kravlende småkryp fra fjæra – som blir riktig så store når du får se dem i mikroskop!
Forsk på evig-amorøse tanglopper, livlige strandkrabber, albuesnegler og mange andre spennende, spiselige og uspiselige krabater fra Trondheimsfjorden. 
Passer for alle aldre.

–> Vær en DNA-detektiv
Ta på deg detektivhatten og hjelp oss med å avdekke hvilke sjødyr vi har funnet DNA-sekvensene til.
Passer for alle aldre.

Lag din favoritt-sushi sammen med Unge Kokker!
Unge Kokker har 10 års erfaring med formidling av matkunnskap og folkehelse for barn og unge i hele Norge. På Barnas Sjømatfestival møter du Unge Kokkers matambassadører som skal lage sushi sammen med deg.

Kunnskaps- og visningssenteret SeeSalmon kommer til Barnas Sjømatfestival. Her får du lære mer om oppdrettsnæringa, hvordan man tar vare på oppdrettslaksen og hvordan fremtidens oppdrettsanlegg kan se ut.

• Lykkehjul – snurr og du kan vinne gratis inngang for hele familien på SeeSalmon
• «Kims lek» med laks – lær om laksens anatomi og konkurrer om å vinne gratis inngangsbilletter for hele familien!
• Knutetavle – kan du de viktigste båtknutene? Prøv og lær på vår knutetavle. Klarer du det får du godteri!
• Stereolupe med rogn, parr og lus – ta på deg lab.frakken og vær marinbiolog sammen med oss! Her kan du få se organismer under et mikroskop.

Smaker fra Øyriket er et bedriftssamarbeid av lokalmatprodusenter fra Hitra og Frøya med røtter i landbruk, sjømatnæringen og produksjon av drikkevarer. På Barnas Sjømatfestival kan du bli en ekte sjømatpirat og få din egen Smaker fra Øyriket-tatovering. Hør historier om fiskarbonden og utforsk øyrikets skattekart. Du vil også få smake på et utvalg av ”gull” fra Øyriket.

Meny ønsker å inspirere barn til å ønske seg fisk! Dagligvaren Meny legger opp en fiskedisk med masse spennende fisk og skalldyr, hvor barna kan lukte, se, ta og føle på fisken, og sette rett navn til rett fisk. Her får du bli bedre kjent med «Tore Torsk», Ludvig Laks» og Kaja Kveite» og mange av vennene deres. Det blir smaksprøver til barna, tegnekonkurranse, tatoveringer, fotovegg med fiskemotiv og diplom som bevis på at man har tatt «Fiskeknappen».

Målet med alle aktivitetene i Fiskesprell er å legge til rette for at barn og unge skal spise mer sjømat. Fiskesprell kommer til Barnas Sjømatfestival med mange spennende bøker om sjømat.

Se hvordan tunikater blir til mat for mennesker. Forskerne har funnet ut hvordan tunikater (sjøpung) kan erstatte kjøtt. NTNU kommer for å fortelle om dette spennende prosjektet.

Ellen Aabol er en av Norges største matbloggere, og har 200 000 følgere på TikTok. Hun har gitt ut kokebok, og har også vært med i Melodi Grand Prix Junior og Camp Kulinaris. Hun kommer til Barnas Sjømatfestival for å lage sine favorittoppskrifter av sjømat, og dele nyttige mat-tips.

For mange er Karen Ellen Thorsen mest kjent som «Fattig Student» gjennom sin Instagram-konto med samme navn. Hun har over 220 000 følgere og deler ukentlig billige og bærekraftige oppskrifter. Karen Ellen Thorsen har også gitt ut flere bøker om smart matlaging og livet som student. Bli enda bedre kjent med henne under Barnas Sjømatfestival.

Opplev Barnas Sjømafestival andre steder

Fredag 15. mars
–> Vær en DNA-detektiv
Ta på deg detektivhatten og hjelp oss med å avdekke hvilke sjødyr vi har funnet DNA-sekvensene til. Passer for alle aldre.

Adresse: Kongensgate 1
Fra kl. 10-14
Drop-in (merk at det er vanlig inngangspris på Vitensenteret denne dagen, se www.vitensenteret.com for mer info)


Barnas Sjømatfestival fortsetter på Sabrura Byhaven 🤩

I kjelleren på Byhaven skal Sabrura sette opp et eksklusivt arrangement bare for unger og familier! Stikk innom kjelleren lørdag 16. mars mellom 10:00 – 15:00 for muligheten til å vinne gevinster på lykkehjulet, tegne sushi på tegnebord og få smake på barnas aller første sushi – alt gratis! 

Adresse: Olav Tryggvasons gate 28, 
Fra kl. 10 – 15.00 lørdag 16. mars
Gratis

Barnas Sjømatfestival i samarbeid med:

Les mer om Barnas Sjømatfestival

Vær først ute til å motta festivalnyheter
Meld deg på vårt nyhetsbrev for rykende fersk info om festivalen på epost.