Møt «Fattig Student» på Barnas Sjømatfestival

Foto: Sulten-app

Influencer, gründer og kokebokforfatter Karen Elene Thorsen, kjent som «Fattig Student», kommer til Barnas Sjømatfestival i Trondheim.

27.02.2024

Karen Elene Thorsen, kjent som «Fattig Student» på Instagram, kommer for å dele sine beste og billigste oppskrifter på Barnas Sjømatfestival.

Karen Elene Thorsen opprettet i 2017 Instagram-kontoen «Fattig Student» for å dele rimelige og bærekraftige oppskrifter. Syv år senere har hun utrolige 223 000 følgere, hun har gitt ut to bøker og lansert sin egen app. Thorsen stakk også av med prisen for «Årets influenser mat» under Vixen Awards i 2022.

Thorsen gleder seg Norway Seafood Festival og til å besøke Barnas Sjømatfestival. Hun har mange sjømatfavoritter, og mener spesielt en råvare fra sjøen bør få større oppmerksomhet.

– Blåskjell er både billig, smakfullt og superenkelt å lage selv. Og for å ikke snakke om tang og tare. Selv har jeg kastet ut all buljong og bruker kun tangkrydder i maten dersom jeg ikke har hjemmekokt kraft tilgjengelig. Det setter en skikkelig dyp umami-smak på maten. Næringsrikt er det også, tipser Thorsen.

Smart mat-app
Å bekjempe matsvinn er Thorsens største fanesak. I hennes egen app «Sulten» finner du oppskrifter basert på få råvarer, hvor du oppfordres til å bruke restemat som ingrediens.

– Mange lurer på hvordan de kan spise god og spennende mat til en billig penge – og da er alltid svaret mitt at de må la restene bestemme hva de skal spise til middag. I appen kan man enkelt søk opp reste-ingrediensene, og så dukker det opp et hav av muligheter på hva du kan lage, også sjømat og fisk.

Thorsen har flere sjømatfavoritter, men selv en kokebok-forfatter liker det enkelt.

– En av mine favoritter er ferske reker på loff med hjemmelaget hvitløkssmør – eller kanskje svigermor sin røde fiskesuppe?