Ta Fiskeknappen på Barnas Sjømatfestival

Illustrasjon: Meny

Fiskeknappen er et konsept lansert av dagligvarekjeden Meny for å skape matglede og kunnskap om havets matfat.

21.02.2024

Barn og unge spiser for lite sjømat. Nå skal dagligvarekjeden Meny øke kunnskapen og skape interesse for fisk gjennom et eget univers for barn.

– Bakgrunnen for at Meny lanserte Fiskeknappen er at vi ønsker å skape matglede og gjøre fisk og sjømat spennende. Vi tror Fiskeknappen kan bidra til at barn og unge ønsker å spise mer sjømat.

Det sier Nina Gjerdrum, innholdsprodusent og prosjektleder for Fiskeknappen i Meny.

Populært sjømatunivers
Fiskeknappen er en kunnskapslek rettet mot barn og unge i alle aldre.  Her blir barna kjent Sofie Sei, Kaja Kveite, Øyvind Ørret og de andre fiskene i Fiskeknappen-universet.

– Barna vi møter i fiskedisken synes det er spennende og har lyst å lære om hvorfor Kaia Kveite har begge øynene på en side og se på de sylskarpe tennene til Brage Breiflabb. Mange er nysgjerrige, men har ikke smakt så mye annet enn laks, sier Gjerdrum.

Fiskeknappen finnes i alle Meny sine butikker. Når Barnas Sjømatfestival går av stabelen i Trondheim, kommer dagligvarekjeden med egen stand hvor barna kan ta på fisk, lære hvor den bor og hva den spiser og ikke minst smake på den.

– Våre dyktige fagfolk gjør læring og lek til samme ting. Vi tror Fiskeknappen passer perfekt inn på Barnas Sjømatfestival, avslutter Gjerdrum.

Fakta om Fiskeknappen

• Et konsept lansert av MENY for å skape matglede og kunnskap om havets matfat.
• Består av illustrasjoner, navn og beskrivelser på foreløpig åtte vanlige matfisker. Du finner dem her: https://meny.no/tema/fisk/fiskeknappen/fiskeknappen-fiskene/
• Se etter QR-koden i fiskedisken for å komme til fiskeuniverset.
• Barnehager inviteres til å komme på butikkbesøk for å lære mer om fisk
• Aktivitetshefte, diplom og fargeleggingsark kan lastes ned og printes ut her: https://meny.no/tema/fisk/fiskeknappen/

Vær først ute til å motta festivalnyheter
Meld deg på vårt nyhetsbrev for rykende fersk info om festivalen på epost.