Trøndelag er i en særklasse

Foto: To Rom og Kjøkken

Er kamskjell fra trøndelagskysten blant verdens beste? Ja, er svaret hvis du spør Roar Hildonen ved To Rom og Kjøkken

25.01.2023

-Det er viktig å løfte frem den fantastiske sjømaten vi har i regionen. Kysten vår har et mangfold som er unikt for både Norge og resten av verden, sier restauratør og innehaver Roar Hildonen ved To Rom og Kjøkken i Trondheim.

To Rom og Kjøkken har siden 2005 begeistret publikum med førsteklasses mat- og vinopplevelser. Under Sjømatfestivalen som går av stabelen 2. – 4. mars skal den anerkjente restauranten friste med 3-, 5- og 7-rettersmenyer hvor lokal sjømat spiller hovedrollen.

Trøndersk sjømatkveld

-Trøndelagskysten er et eventyr når det kommer til fisk og skalldyr, og man skal lete lenge etter noe som slår smaken til trøndersk kamskjell, sier Hildonen.

Han forklarer den unike smaken med lave temperaturer som gjør at kamskjellene vokser sakte.

To Rom og Kjøkken skal i tillegg til å ha egen fisk- og sjømatsmeny, arrangere sjømat-kveld og vinsmaking under den første Sjømatfestivalen i Trondheim. Da skal gjestene både få smake og lære.

-Vi er opptatt av å formidle kunnskap om mat og drikke i kombinasjon, og ser frem til å la gjestene oppleve hva som egner seg i glasset til sjømat, både med og uten alkohol, sier Hildonen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert på hva som skjer på Norway Seafood Festival!
Nyhetsbrev – Norway Seafood Festival