Liv og røre i Ravnkloa

Foto: Lill Eva J. Bråthen

Sjømatprodusentene SalMar AS og Nordic Group AS gleder seg til å blåse støv av fiskediskene i Ravnkloa under Norway Seafood Festival. Fra venstre, Tone Karstensen, Ellen Kjerringvåg Lyngvær, Ingrid Kristin Viken, Andrea Sæther Hansen, Pål Georg Storø og Marlene Tande Hovdsveen.

03.02.2023

Sjømatprodusentene heier frem Norway Seafood Festival, og ser frem til å puste liv i Ravnkloa under festivalen i mars.

Ravnkloa har vært senter for fiskehandel i flere hundre år.
Det har vært lite aktivitet i Trondheims mest kjente allmenning den siste tida, men under Norway Seafood Festival i mars åpnes området opp for fiskehandel og folkeliv. Besøkende kan se frem til spennende sjømatretter, lokal drikke og musikk.

– Vi er veldig glade for at Trondheim får en egen sjømatfestival. Det er en kjempefin mulighet til å synliggjøre næringa og hvilke produkter som finnes rett utenfor stuedøren vår. Folk flest er nok ikke klar over hvilket mangfold av sjømat den norske kysten har å by på og hvilken unik kvalitet de norske produktene innehar.

 Det sier salgsdirektør Tone Karstensen i Nordic Group AS.

Nordic Group har vært en ledende aktør innen salg av norsk villfisk siden 1967, og har alltid hatt hovedkontor i Trondheim. Herfra omsettes sjømat fra ulike steder langs kysten til land rundt i hele verden. Nordic Group har fokus på hvitfisk, og i den fyldige produktporteføljen er blant annet torsk, sei, hyse, kveite og ulike typer skalldyr.

Nordic Group AS skal sammen med blant annet SalMar AS ha utsalg av fersk fisk og sjømat i Ravnkloa under den aller første Norway Seafood Festival i mars.

Rekruttering og folkefest

SalMar er en av verdens største oppdretter av atlantisk laks, og har vært igjennom en eventyrlig utvikling siden selskapet ble etablert på Frøya 1991. SalMar håper Norway Seafood Festival kan bli en arena for rekruttering.

– Vi tror festivalen kan bli en folkefest. I tillegg håper vi Norway Seafood Festival kan være en arena for oss å rekruttere arbeidskraft, og å fortelle om virksomheten vår. Vi vet at mange ikke er klar over omfanget av norsk oppdrettsnæring, sier Marlene Tande Hovdsveen, key account manager i SalMar.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert på hva som skjer på Norway Seafood Festival!
Nyhetsbrev – Norway Seafood Festival