Bakklandet barnehage slår et ekstra slag for sjømaten

Foto: Bakklandet barnehage.

Bakklandet barnehage har feiret sjømatfestivalen med lek, læring og nye smaker. Barnehagen gleder ser allerede til neste festival.

04.03.2023

Bakklandet barnehage feirer sjømatfestivalen, og har gjort om avdelingene og uteområdet til en spennende verden av sjø, planter og sjødyr.

– Barna har luktet, spist, undret seg og fått masse ny og artig kunnskap om sjømaten vår, sier styrer i Bakklandet barnehage Line Karlsen.

Sammen med matkultursenteret Geitmyra Credo, har barnehagen markert sjømatfestivalen med å ta med barna på en reise i havets verden.

– Vi tror engasjement og deltakelse er veien å gå for at barn skal få et nært forhold til havet og ressursene som finnes der. Derfor har det gode sjømatmåltidet bare vært én del av opplegget vårt denne uken, sier Karlsen.

Barnehagen har hatt aktiviteter hver dag knyttet til alt som finnes under vann.

– Barna har malt med blekket til blekkspruten, laget akvarium og sunget sanger om livet i havet. Vi har inkludert alle barna med tilpasset opplegg, fra de aller minste til de som er skolestartere, forklarer Karlsen.

Åpen kjøkkendør

Kokk og daglig leder ved Geitmyra Credo, Trond Åm, har stått på kjøkkenet og sørget for sjømat-lunsj til alle de 69 barna i barnehagen under festivalen.

– I løpet av festivaluka har grupper på fem barn blitt med på kjøkkenet som assistenter. Sjøkreps, østers, blekksprut og hjerteskjell er bare noe av det vi har hatt i grytene. Alt har blitt laget fra bunnen av, og råvarene er sesongbaserte og kortreiste, sier Åm.

Han er glad for at matglede og det gode måltidet har en naturlig plass på Bakklandet barnehage. På Bakklandet barnehage står kjøkkendøra alltid åpen, og barna kan stikke hodet inn og se hvordan måltidet blir laget. 

– På den måten får ungene et nærmere forhold til maten som kommer på bordet. Det bidrar til gode måltid, mener Åm.

Barnehagen, som ble åpnet i 1840, gleder seg allerede til neste sjømatfestival.

– Festivalen har vært en veldig fin markering for oss, både pedagogisk og som en feiring av det fantastiske livet i havet.  Vi kommer til å forlenge sjømatfestivalen med enda en uke, avslutter Line Karlsen.