Helse og matglede på St. Olavs hospital

Foto: Mat & Café

Mat & Café ved St. Olavs hospital sørger for at pasienter, pårørende, ansatte og studenter kan nyte varierte og nylagde måltider hver dag.

14.02.2023

Over tusen pasienter og i overkant av 10 000 ansatte spiser daglig sine måltider på St. Olavs hospital.

– Sykehuset sitt konsept Mat & Café sørger for at pasienter, pårørende, ansatte og studenter ved St. Olavs hospital kan nyte varierte og nylagde måltider fra frokost til kvelds hver eneste dag, sier Kjetil Odén-Haugen, seksjonsleder hos St.Olavs driftsservice.

Mat & Café har over 80 faglærte kokker som står på døgnet rundt for å sikre næringsrike og fristende måltider.

– Vi bærer et stort ansvar i å sikre at pasientene våre får i seg riktig mat. Måltidene skal også være et høydepunkt for den enkelte, sier Odén-Haugen.

Egne fiskekaker

Mat & Cafe er glad for samarbeidet med Norway Seafood Festival og synes det er viktig å feire den norske sjømaten.

– Vi baserer oss i all hovedsak på lokale råvarer. Den trønderske sjømaten bidrar til fantastisk smak og er en råvare vi skal være stolt av, mener Odén-Haugen.

Fra lokale sjømatprodusenter som Domstein får Mat & Café kortreist seifilet som brukes til å lage fiskekaker.

– Mat som lages uten for mange prosesser er bedre for oss. Vi er forsiktige med tilsetninger og salt, forklarer Odén-Haugen.

Sjømat hver dag

Mat & Café ved St. Olavs hospital skal markere Norway Seafood Festival med blant annet spanske og franske fristelser på menyen.

– Flere av cafeene våre skal servere paella og moules frites under festivalen. For oss er sjømaten en viktig del av menyen hver dag, året rundt. Fisk er en viktig proteinkilde, som bidrar til å gjøre syke personer friske raskere, sier Odén-Haugen

Mat & Café er godkjent lærebedrift og er opptatt av å rekruttere unge mennesker inn i kokkeyrket. Odén-Haugen mener det å jobbe med ferske råvarer er viktig for å motivere flere unge til å utdanne seg i kokkefaget.

– Vi tror det å jobbe med, og tilberede, ferske råvarer bidrar til økt entusiasme for matfaget, avslutter han.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert på hva som skjer på Norway Seafood Festival!
Nyhetsbrev – Norway Seafood Festival