Folkelig og flott på Grafen

Foto: Grafen

14.02.2024

Gled deg til fantastiske råvarer og unik atmosfære når ærverdige Grafen ønsker velkommen til sjømatfestival.

– Norway Seafood Festival er et viktig bidrag i å løfte frem Trondheim som sjømatby og mathovedstad. Det er viktig for oss å delta på slike initiativ og vi gleder oss til å få vise oss frem som del av festivalprogrammet.

Det sier daglig leder Pål Espen Halvorsen ved Grafen restaurant i Trondheim.

For 70 år siden holdt telegraf-sentralen til i restaurantens lokaler. Da sier det seg kanskje selv at Grafen er det perfekte stedet for gode samtaler. Siden restauranten åpnet for to år siden, har spisestedet blitt en folkelig favoritt i sine ærverdige lokaler øverst i Nordre gate. Her får du servert førsteklasses råvarer til en fornuftig pris.

– Vi er ikke stedet for pinsett-mat, og terskelen for å komme innom skal være lav. Her kan man ta en uhøytidelig lunsj eller feire livets store begivenheter som dåp og bryllup i våre selskapslokaler, sier Halvorsen. 

Smaken av Bocuse d’Or
Samtidig som Norway Seafood Festival går av stabelen, arrangeres EM i kokkekunst i Trondheim. 20 stjernekokker fra hele Europa skal konkurrere i den prestisjetunge konkurransen, og må imponere dommerne med blant annet sine varianter av lokal sjømat.

I forbindelse med Norway Seafood Festival skal Grafen varte opp egen «Bocuse D’or-meny» hvor du kan få oppleve noen av de samme råvarene som skal glitre under Bocuse d`Or. Gjestene kan se frem til både skrei, kamskjell og varianter av klippfisk. Det er ingenting som kan sammenlignes med norsk sjømat på denne tiden året, og det skal kjøkkenet vårt demonstrere på elegant vis, lover Halvorsen.