Velkommen til Norway Seafood Festival 2025
Fra 24. – 30. mars 2025 kan du oppleve Norges store mønstring av sjømat i Trondheim. Gled deg til et spennende og inspirerende festivalprogram for hele familien hvor opplevelser og læring går hånd i hånd.
Spis verden beste sjømat
Råvarer fra havet er kokkens favoritt på kjøkkenet. Sjømat kan tilberedes på overraskende måter, og er samtidig bærekraftig og sunt. Trondheim er et kulinarisk sentrum, og byens restauranter og spisesteder markerer Norway Seafood Festival med egne sjømatmenyer hele festivaluken.
Spennende sjømatmarked
Møt lokale sjømatprodusentene på sjømatmarkedet. På Clarion Hotel Brattøra får du smake på og lære om den unike sjømaten fra Norge. Arne Hjeltnes leder an når det beste fra havets råvarer skal tilberedes for åpen scene, og du får oppleve show cooking og bli med bak kulissene når sjømat i verdensklasse skal tilberedes. Kjent kokker som Øyvind Hellstrøm dukker også opp for en gjesteopptreden. Det er mye å glede seg til!
Barnas Sjømatfestival
Norway Seafood Festival er en fest for hele familien. På Barnas Sjømatmarked kommer blant annet Vitensenteret med aktiviteter for både små og store barn. Opplevelsessenteret SeeSalmon lar barn og unge få et unikt innblikk havbruksnæringen med spennende undervisningsopplegg om havbruk og bærekraft.Her møter du også kjente influencere som Ellen Aabol og Karen Elene Thorsen.
Utforsk
Besøk sjømatmarkedet på Clarion Hotel Trondheim, og bli kjent med spennende sjømatprodusenter. De ser frem til å fortelle om sine produkter og tilbyr selvfølgelig smaksprøver. Her får du kjøpt med deg fristelser til å ta med hjem, eller som en perfekt gave.
Opplev
Arne Hjeltnes leder an når det beste fra havets råvarer skal tilberedes for åpen scene. Show cooking er underholdene, lærerikt og lar publikum bli med bak kulissene når sjømat i verdensklasse tilberedes. Her får du se hvordan rimelige råvarer fra havet blir en favoritt rundt middagsbordet, oppleve kreativ kokkekunst og kanskje kommer stjernekokker fra Bocuse d´Or for en gjesteopptreden?
Spis
Råvarer fra havet er kokkens favoritt på kjøkkenet. Sjømat kan tilberedes på overraskende måter, og er samtidig bærekraftig og sunt. Trondheim er et kulinarisk sentrum, og byens restauranter og spisesteder markerer Norway Seafood Festival med egne sjømatmenyer. Sjømatprodusentene inviterer til egne temakvelder for å la deg inspirere når de presenterer sine spesialiteter som blant annet kaviar, østers og skalldyr
Lær
Tid for å lære noe nytt? Under Norway Seafood Festival 2024 blir det igjen mulighet til å delta på spennende foredrag og kurs om sjømat. Under sjømatfestivalen i 2023 kom blant annet Trøndelag Sankeri for å fortelle om hvordan tang og tare kan brukes i mat, og Tomatosharp demonstrerte knivsliping. Er fisk like kjapt, rimelig og godt som å lage en frossenpizza? Det fikk studenter demonstrert på Havet Arena da Domstein inviterte til et velsmakende sei-måltid.
Barnas Sjømatfestival
Barn og unge har en naturlig plass under festivalen, og vi gleder oss til å engasjere og til å pirre nysgjerrigheten hos de minste. Barnas Sjømatfestival skal være lek og læring om havet hånd i hånd. Til festivalen kommer blant annet Vitensenteret med aktiviteter for både små og store barn. Opplevelsessenteret SeeSalmon lar barn og unge få et unikt innblikk havbruksnæringen med spennende undervisningsopplegg om havbruk og bærekraft.
Se hva som skjedde under Norway Seafood Festival 2023 og 2024 her