To Rom og Kjøkken: Blinis med sjøkreps, løjrom og pisket Rørosrømme
Ingredienser
Sjøkreps – 6stk
Løjrom – 150g
Rørosrømme – 400g
N’Duja – 15g
Gressløk – 1bunt(ca. 50g)
Sitron – 2stk/1-2dl
Meierismør – 50g
Nøytral olje – 1dl
Salt – 10g
Ingredienser blinis
2 dl H-melk
ca. 2.5 dl hvetemel
1-2 egg
5g gjær
35g smør
0,5 ts salt
Fremgangsmåte blinis
1. Varm melk til 30grader og rør inn fersk gjær.
2. Smelt smør og la den avkjøle seg litt.
3.Skill eggeplommen fra eggehviten og bland eggeplommen med melkeblandingen.
4.Visp inn melkeblandingen i melet og tilsett smør og salt.
5. Stivpisk eggehviten og vend forsiktig inn i røren, og la den svelle i 30min-1t.
6.Stek blinis i en veldig varm panne med litt olje, den høye varmen gjør de litt luftigere og får en fin skorpe.
Fremgangsmåte sjøkreps
1. Fjern halen fra hodet på sjøkrepsen, kok så halen i 10-15 sek i vann for så å legg de over i isvann. Knekk leddene på innsiden av skallet, og brekk de forsiktig utover for så å dra halen forsiktig ut av skallet.
2. Kutt sjøkrepsen i små terninger og legg kaldt
3. Brun smør i en panne sammen med N’duja(du velger selv akkurat hvor mye du vil bruke for ønsket sterkhet) og stek så sjøkrepsen i smøret.
4. Etter de har fått fin skorpe etter 20-30 sek så tar du i litt sitron og salt og rører det rundt kjapt før du tar det ut av pannen.
5. Ha rømmen over i en kjøkkenmaskin og pisk til den er blitt stiv og «fluffy». Finkutt gressløk og ha i rømmen, smak opp med salt og sitron til den får en frisk og god smak.
6. Anrett pisket rømme deretter sjøkreps på blinis og server.