St. Olavs – Restesuppe med ovnsbakt brosme

Ingredienser

1 liten løk 
1 pastinakk 
2 gulrot 
1 polkabete
1 bit sellerirot (ca. like mye som gulrot) 
10 sherrytomater 
3 fedd hvitløk 
1 L kyllingkraft
3 dl fløte 
6-800 g brosmefilet 
1 stk sitron 
Frisk timian 
Litt smør 
Salt og pepper 

Bakgrunn

Har du grønnsaker i kjøleskapet som begynner å bli slappe og dårlige? I stedet for å kaste dem, kan du lage en deilig og næringsrik suppe! Denne suppen tar utgangspunkt i det du allerede har, og sammen med bakt brosme blir det et smakfullt og bærekraftig måltid. Perfekt for å redusere matsvinn og samtidig nyte en god middag. Her brukte vi til sammen ca. 1 kg grønnsaker.

Fremgangsmåte

Dele opp alle grønnsaker i grove biter, bak i ovnen med salt og litt olje 180 grader 40 min (dette kan gjøres dagen før om man ikke har så mye tid i en travel hverdag).  

Mens grønnsakene bakes i ovnen varmer du på kraften i kjele samt salter fisken og legger den på et stekebrett med smør, frisk timian og en halv sitron med snittflaten ned. 

Sett in fisken i ovnen 180 grader 8-12 min når grønnsakene er ferdig. 

Ha alle grønnsaker og fløten i kraften og kjør med stavmikser til den er jevn og fin, (for et finere resultat kan du sile supen før den blir servet. Smak den av med bakt sitron, salt og pepper. 

Servere suppen i djupt fat med fisken på toppen. Toppa gjerne med olivenolje, rømme, rogn og ristet solsikke frø eller lignende.