Liverten – Grævfisk med flatbrød og pisket Rørosrømme
Ingredienser
1 boks rørosrømme
1 stk rødløk
1 grævfisk fra Liverten
1 pakke pekkabrød fra Liverten
Pepper
Bakgrunn
Grævfisk er en lokal vri på den tradisjonelle rakfisken. Det er en beskyttet tittel og har gitt LIVERTEN spesialitetsmerke. Grævfisken blir omtalt som Liernes nasjonalrett.
Her har Fredrik fra Livertn valgt å lage en enkel smak der grævfisken står i fokus. I bunnen har vi et steinovnsbakt pekkabrød, en type flatbrød. Dette baker Liverten selv etter tradisjonell svensk oppskrift. Du kan erstatte denne med tynnbrød, flatbrød eller pekkabrød alt etter hva du ønsker.
Den tradisjonelle måten å spise Grævfisk på er tilsvarende Rakfisk. Tynnbrød eller pekkabrød, smør, rømme, mandelpotet, rødløk, rødbeter og tomat. Mulighetene er mange, velg det tilbehøret du selv liker.
Fremgangsmåte
Pisk rørosrømme, tilsett sitron og finhakket rødløk og salt etter smak, legg på pekkabrødet.
Skjær grævfisken i tynne skiver og dander på toppen av pekkabrødet.