Vinnerne av NM i Sjømat premieres på Norway Seafood Festival

Foto: Sjømatbedriftene.

Vinnerne av produktklassen kaldrøkt laks fra årets premieutdeling under Aqua Nor i Trondheim. Fra venstre bronsemedalje til Garnviks Røkeri, sølvvinner Mikals Laks AS og gullvinner Dolmøy Seafood AS.

04.12.2023

Det årlige Norgesmesterskapet i Sjømat premierer sjømatprodusenter fra hele Norge i en rekke kategorier. I 2024 legges premieutdelingen til Norway Seafood Festival i Trondheim.

Næringsorganisasjon Sjømatbedriftene arrangerer det offisielle Norgesmesterskapet i samarbeid med NTNU Institutt for bioteknologi og matvitenskap. NM i Sjømat 2024 vil foregå fra 4. – 8. mars og totalt 15 kategorier skal premieres. Blant kategoriene er kaldrøkt laks, gravet ørret, fiskeburger og fiskepudding. Premieutdelingen vil foregå samtidig som Norway Seafood Festival går av stabelen i Trondheim.

Sjømatfest i hele Trondheim
– Vi er svært fornøyde med at vi kan gjennomføre NM i Sjømat 2024 i forbindelse med Norway Seafood Festival. Det er en perfekt arena for oss med tanke på å vise frem alle de fantastiske sjømatproduktene næringen kan tilby norske forbrukere, og ikke minst få vist frem alle virksomhetene som produserer prima produkter. Dette gjelder alt fra de store industrielle bedriftene til små håndverksbedrifter, sier administrerende direktør, Robert H. Eriksson i Sjømatbedriftene.

Norway Seafood Festivalble arrangert for første gang i 2023, og er den store mønstring av norsk sjømat. Neste festival går av stabelen 15.- 21. mars 2024 og publikum kan blant annet se frem til å oppleve sjømatmarked, spennende sjømatmenyer på byens restauranter, Barnas sjømatfestival, show cooking, produktpresentasjoner og mye mer.

– Som arrangør av sjømatfestivalen Norway Seafood Festival er vi glade for at Sjømatbedriftene har valgt å legge prisutdelingen av NM i Sjømat til sjømatfestivalen. Det blir et viktig bidrag i den store mønstringen av norsk sjømat i Norge, og en flott anledning til å vise og selge den prisvinnende sjømaten på festivalens sjømatmarked 16. og 17. mars, sier daglig leder i Stiftelsen Nor-Fishing, Kristian Digre.

Mer sjømat til folket
NM i røkt og gravet laks og ørret og NM i Sjømatprodukter var tidligere to ulike mesterskap. I 2021 ble de to slått sammen til NM i Sjømat. Det har bidratt til økt oppmerksomhet rundt arrangementet og lagt til rette for at et større utvalg av norsk sjømat blir presentert på samme arena.

– For oss er NM-konkurransen viktig for å bidra til å oppnå økt konsum av sjømat blant folk flest. Sjømat er både sunt, godt og en svært bærekraftig matvareproduksjon. Sjømatfestivalen vil derfor være en fantastisk arena for at vi skal nå forbrukerne. Her vil folk få en ypperlig anledning til å bli bedre kjent med hvordan man kan tilberede smakfulle sjømatmåltid i hverdagen, avslutter Eriksson.  

Norway Seafood Festival er Norges store mønstring av sjømat med sjømatmarked, show cooking, produktpresentasjoner og Barnas Sjømatfestival. Foto: Norway Seafood Festival.

Vær først ute til å motta festivalnyheter
Meld deg på vårt nyhetsbrev for rykende fersk info om festivalen på epost.