Velkommen hjem til Bjørn!

Foto: McKenna Starck

Bjørn Fjeldvær driver restauranten Visit Bjørn i sin egen stue.

07.02.2023

Hjemme hos Bjørn Fjeldvær får du ikke bare servert god mat og drikke. På menyen står også sang og gode historier.

Siden 2019 har Bjørn Fjeldvær ønsket velkommen gjester fra hele verden inn i sin egen stue i Ila, og restauranten Visit Bjørn. Den musikalske hitterværingen serverer både mat og underholdning, og gleder seg til å imponere med trøndersk sjømat under Norway Seafood Festival.

– Jeg vokste opp på en liten gård på Fjellværøya, og vi var nærmest sjølforsynte med mat; fra åkeren, fjøset, grisehuset og ikke minst: det store havet. Jeg fikk min egen robåt som 14-åring. Da ble det satt krabbeteiner og kveiteline, men mest var det å pilke og dorge etter sei og stortorsk. Livretten min var bestemors bacalao, servert med hennes livlige historier, forteller Fjeldvær.

Bacalaoen er fortsatt en av favorittene på kjøkkenet hjemme hos Bjørn.

– Jeg har sikkert laget over 50 forskjellige bacalaovarianter, og de tre beste skal serveres under Norway Seafood Festival, avslører Fjeldvær. 

Sang og eget tangbrød

Visit Bjørn lover god stemning i stua under Sjømatfestivalen i mars. Bjørn Fjeldvær skriver nye sanger hver måned og kan mer enn 1200 tekster utenat. Han er også mannen bak øyrikets nasjonalsang «Hitra Frøya og Fjellværøya» som han skrev 25 år gammel.

– Jeg kan trygt si at mine gjester vil få et underholdende måltid i stua, og det blir ekstra underholdende under Norway Seafood Festival. Hver rett har sin egen sang og historie, forteller Fjeldvær.

Den allsidige restauratøren har også sitt eget tangbrød på menyen.

– Jeg sanket grisetang, blæretang, og trøffeltang fra Fjellværøya. Det tørkes, grilles og knuses i morter rett før det blandes i brød-deigen, sier Fjeldvær.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert på hva som skjer på Norway Seafood Festival!
Nyhetsbrev – Norway Seafood Festival