Tang og tare er havets grønnsak
Foto: Malejo AS
Trøndelag Sankeri leverer planter, sopp, bær, tang og tare til flere anerkjente restauranter og hoteller.
31.01.2023
Jim-André Stene mener du bør gå i fjæra for å finne de gode smakene.
-På denne tida av året er trøffeltanga en av mine favoritter, sier villbonden fra Melhus.
Siden 2019 har Stene drevet Trøndelag Sankeri og leverer i dag planter, sopp, bær, tang og tare til flere anerkjente restauranter og hoteller i Trondheim og Oslo.
-Hver sesong byr på unike smaker og jeg må planlegge leveringen etter naturens kalender. Vi har fokus på bærekraftig sanking så artene består år etter år, forklarer Stene.
Trøndelag Sankeri har over 200 ulike produkter på sin bestillingsliste og alle blir sanket i Trøndelag.
Delikatesser i fjæra
Under Sjømatfestivalen skal Jim André Stene fortelle om ulik tang og tare som befinner seg i fjæra. Ifølge Stene blir foredraget på Clarion Hotel Trondheim Brattøra for folk flest som er opptatt av nye smaker.
-Fjæra er tilgjengelig for mange i Trondheim. Jeg ønsker å fortelle hvor lett det er å sylte tang og hvordan man kan bruke trøffeltang til en nydelig trøffelmajones. Mange lurer på om det er noe giftig i fjæra, og til det kan jeg si at det i Norge ikke finnes giftig tang og tare. Det er helt trygt å prøve seg frem, avslutter Stene.
Du treffer Jim André Stene og Trøndelag Sankeri på Clarion Hotel Trondheim Brattøra lørdag 4. mars kl. 13.00.
Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert på hva som skjer på Norway Seafood Festival!
Nyhetsbrev – Norway Seafood Festival