Sylskarpt slipekurs

Foto: Phong Vuoc Tran

Skarpe og gode kniver gjør filetering av fisk til en lek. Under Norway Seafood Festival arrangerer Tomatosharp knivslipekurs på Clarion Trondheim.

20.02.2023

Har du også en sløv kniv i kjøkkenskuffen? Du trenger ikke kaste den. Gamle kniver får nytt liv etter en tur innom Tomatosharp.

– Alle kniver kan slipes og bli god som ny. Til og med en sliten Ikea-kniv kan reddes, og faktisk bli enda skarpere enn da den var ny, sier David Phan.

Phan er gründer og daglig leder i den ferske bedriften som redder og bevarer kjøkkenknivene dine. Han fikk ideen om å starte Tomatosharp under korona-pandemien.

– likhet med de fleste andre var jeg mye hjemme under pandemien og hadde god tid. Jeg har alltid vært opptatt av matlaging, og fant ut at kjøkkenknivene mine måtte slipes, sier Phan.

Fra sykkel til spesialkonvolutter

Phan bestilte sine første slipesteiner fra Japan og satte opp en nettbutikk. Ordrene kom med en gang.

– I starten syklet jeg rundt og hentet knivene hjem hos kundene, og leverte kniven tilbake etter sliping. I dag har vi en egen løsning hvor kunden får en ferdig frankert, spesialkonvolutt som de kan sende knivene i.

Tomatosharp har i dag vokst til et team med fire knivslipere og har trofaste kunder over hele landet. Profesjonelle kokker, restauranter og privatpersoner sender kniver til Phan sitt verksted i Fossegrenda i Trondheim for en sylskarp service.

– Alle som er glad i matlaging vet hvor viktig en god kniv er. Dette gjelder også fisk. Filetering av skinn og bein blir mye enklere og tryggere med en skarp kniv som kutter renere og mer presist. Ingenting er bedre enn å få høre fra kokkene at fileteringsjobben blir som en lek etter at knivene har vært på «spa» hos oss, forklarer Phan.

Phan forteller om stor interesse for knivsliping, og Tomatosharp arrangerer jevnlig kurs. Kursene passer for alle, enten man er kokk eller bare interessert i å lære noe nytt.

– Vi tilpasser opplegget til kunnskapsnivået til den enkelte deltaker. Slipesteiner stiller vi med, hvis man ikke har egne, avslutter Phan.

Tomatosharp vil arrangere to kurs på Clarion Hotel Trondheim under Norway Seafood Festival.

Tidspunkt:
Fredag 3. mars kl 15.00
Lørdag 4. mars kl 15.00

Billetter:
Kurs i knivsliping med Tomatosharp fredag, 3. mars, 2023 kl 15.00 | TRD Events

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert på hva som skjer på Norway Seafood Festival!
Nyhetsbrev – Norway Seafood Festival