Idérik oppvarming til sjømatfestivalen

Foto: Norway Seafood Festival

Domstein Sjømat bidro med blant annet matlagingskurs for studenter under Norway Seafood Festival 2023.

04.12.2023

Norway Seafood Festival 2024 ble sparket i gang med kick-off for restauranter og sjømatleverandører.

Trondheims restauranter og sjømatleverandører møttes til et uformelt kick-off for å stikke hodene sammen og dele ideer som skal forme festivalprogrammet til neste års Norway Seafood Festival. Stiftelsen Nor-Fishing arrangerer sjømatfestivalen og synes den gode responsen fra bransjen er svært gledelig.

-Vi er imponert over at så mange restauranter og sjømatprodusenter deltok på vårt uformelle kick-off for Norway Seafood Festival som går av stabelen 15.- 21. mars. Det lover godt for en strålende sjømatfestival, sier daglig leder i Stiftelsen Nor-Fishing Kristian Digre.

Mer kunnskap om sjømat
Sjømatprodusenten Domstein deltok under årets Norway Seafood Festival med blant annet matkurs for studenter. Regionleder Frederic Klev mener sjømatfestivalen er et viktig bidrag for å spre kunnskap om sjømat til folk flest.

– Sjømat er bærekraftig, sunt og budsjettvennlig. Vi ønsker å bruke festivalen til å spre dette budskapet. I tillegg planlegger vi spennende sjømatmenyer sammen med flere restauranter i byen, sier Klev.

Domstein i Trondheim leverer daglig fersk fisk og sjømat fra Ila fiskemottak til storkjøkken og dagligvare. Under Norway Seafood Festival stiller selvsagt den tradisjonsrike sjømatprodusenten med stor fiskedisk på sjømatmarkedet.

Samlet fokus
Sjømatrestauranten The Crab i Trondheim er eksperter på lokale råvarer, og på menyen står alltid skalldyr fra øyriket utenfor Trøndelag. De setter pris på et samlet fokus på sjømat.

– Ettersom at vi er en ren sjømatrestaurant, er samlet fokus i byen på sjømat veldig positivt. Det er nyttig å treffe både leverandører og restauranter for å høre deres tanker om neste års festival, sier Lisa Rønning hos The Crab i Trondheim.

Under årets sjømatfestival arrangerte restauranten østers -og kaviarsmaking sammen med fagsjef i Lerøy André Misund. Vi har allerede flere spennende ideer til neste års arrangement, og skalldyrkurs og festbord med havets beste råvarer er noe av det vi håper å gjennomføre, avslutter Rønning.

Vær først ute til å motta festivalnyheter
Meld deg på vårt nyhetsbrev for rykende fersk info om festivalen på epost.