Helt konge på krabbe

Foto: Stein Olav Sivertsen

Ola Skjåk-Bræk inviterer til sjømatkurs hos The Crab, som avlsuttes med tre-retters lunsj.

30.01.2024

Hos The Crab får du servert byens beste krabbe året rundt. Under Norway Seafood Festival 2024 inviterer selveste Ola Skjåk-Bræk til sjømatkurs hos restauranten. Ikke gå glipp av krabbe-kongens beste tips når neste Norway Seafood Festival går av stabelen.

– Vi kjørte samme kurs i forbindelse Trøndersk Matfestival. Da ble det fullt hus, og vi gleder oss til å gjenta suksessen under Norway Seafood Festival i mars, sier Lisa Rønning, administrasjonssjef hos The Crab i Trondheim.

På kurset lærer du hvordan du åpner østers som en proff, hvordan tilberede sjøkreps og hemmeligheten bak perfekt krabbepasta.

Rønning sier at kurset er tilpasset alle ferdighetsnivåer, og at målet for kurset er å inspirere og skape begeistring for lokal sjømat.   

-The Crab er ujålete og elegant på samme tid. Vi skal gjøre skalldyr og sjømat tilgjengelig for folk flest, uavhengig av tid og lommebok, poengterer hun.

Magi fra øyriket
Har du hytte eller båt i området Hitra, har du sannsynligvis besøkt Ansnes Brygger. The Crab har utspring fra denne perlen som er kjent for blant annet sitt legendariske Havets Festbord og sjømatkasse.  

Og det er nettopp råvarer fra Hitra som skal glitre under sjømatkurset som finner sted i restaurantens 150 år gamle lokaler. Her har det vært servert sjømat i flere tiår, og da forgjengeren Havfruen slukket lysene for godt tok The Crab i 2022 over lokalene i Kjøpmannsgata. Siden har det vært fulle bord og travle dager.   

– Vi er stolte over å presentere det beste fra lokale produsenter og råvarer.  Vi får daglig levert fersk krabbe fra Hitra, og flere av drikkevarene våre er også fra Trøndelag. Inderøy Mosteri leverer fabelaktig eplemost som har blitt en stor favoritt hos gjestene våre, avslutter Rønning.

Kurset arrangeres lørdag 16. mars fra kl. 12-14 og avsluttes med tre-retters sjømatlunsj.

Påmelding gjøres på e-post: post@thecrab.no

Vær først ute til å motta festivalnyheter
Meld deg på vårt nyhetsbrev for rykende fersk info om festivalen på epost.