Gamle tradisjoner til Ravnkloa

Foto: Smia Fiskerestaurant

Duoen Olav-Kåre Jørgensen (t.v.) og Stian Røsand (t.h.) driver Smia Fiskerestaurant. Smia blir en del av det spennende mattilbudet i Ravnkloa under Norway Seafood Festival.

10.02.2023

Smia Fiskerestaurant tar turen fra Nordmøre opp til Trøndelag for å selge sine tradisjonsrike fiskeretter under Norway Seafood Festival.

Vi trives godt på marked og mange trøndere kjenner nok igjen oss fra Bondens marked, forteller grovsmed Stian Røsand. Sammen med finsmed Olav-Kåre Jørgensen driver de Smia Fiskerestaurant fra en over 200 år gamle smie i Kristiansund. Duoen  driver også en restaurant på Smøla med samme navn.

Rene smaker

– Smia Fiskerestaurant er kjent for å være ujålete, og smakene er rene og tydelige. Vi bruker maks fire ingredienser i sausene og kun salt, pepper, sukker og syre som smaksforsterkere, forteller Røsand.  

Under Norway Seafood Festival skal Røsand og Jørgensen selge fiskekaker, fiskeball, bacalao og fiskegrateng. Smia Fiskerestaurant blir en del av det spennende mattilbudet i Ravnkloa under festivalen, og maten kan nytes sammen med noe godt i glasset. Nordmøringene skal også by på fish and chips, men under et annet lokalt navn; i Kristiansund, som er et av stedene i Norge som har lengst tradisjon med fish and chips, kaller man nemlig retten «fishan».

– «Fishan» er populært blant trøndere, men vi sleit litt med å få trondhjemmere til å skjønne hva det var i starten. Vi måtte rett og slett endre navn på salgsplakaten til fish and chips, humrer Røsand.

Honning og gulrotsyltetøy

Det er ikke bare god sjømat Smia Fiskerestaurant er kjent for. På småbruket sitt på Averøya har Røsand 350 000 hardtarbeidende bier. Det blir det mye honning av.  

– Biene står på året rundt for å lage verdens beste honning. Vi lager også gulrotsyltetøy som smaker utmerket på både skiva og som tilbehør på middagstallerkenen. Dette tror vi vil falle i smak hos festivalfolket, avslutter Røsand.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert på hva som skjer på Norway Seafood Festival!
Nyhetsbrev – Norway Seafood Festival