Åpningsprogram for Norway Seafood Festival 29.mars 2025
27.03.2025

Åpningen starter kl. 11.30
Aslaug Rustad, Daglig leder Oi! ønsker velkommen og introduserer statssekretær Kristina S. Hansen som skal åpne festivalen.
Kåring av beste sjømatstjerne
Kokkesprell er en nasjonal oppskriftskonkurranse for skoleelever som fremmer kreativ bruk av sjømat i mat og helsefaget. Gjennom denne konkurransen har klasser kommet opp med sin egen sjømatoppskrift, som er sendt inn til Kokkesprell. Under Norway Seafood Festival kårer vi vinnere for Trondheim og Malvik som er med inn i den nasjonale finalen av kokkesprell. Rune Sandø, kokk og ambassadør for Fiskesprell.
Utdeling av Spesialitetsmerket Unik Smak
Under festivalen skal en lokal aktør tildeles Spesialitetsmerket Unik Smak. Dette er merkeordningen som viser vei til det beste av lokalmat og -drikke i Norge. Produkter som ønsker seg merket blir vurdert av en matfaglig jury. Hovedråvaren har alltid norsk opprinnelse. Produktet har håndtverkspreg og er basert på spesielle oppskrifter og skal være produsert og pakket i Norge og ha en tydelig lokal forankring. Anne Mette Johnsen, Adm. Dir. Stiftelsen Norsk Mat, introduserer før statssekretær Hansen deler ut merket.
Signering av Trøndersk Matmanifest
Siden slutten av 90-tallet er det jobbet målrettet med mat og drikke i Trøndelag, og i 2011 fikk regionen sitt eget Trøndersk Matmanifest. Dette har skapt et fellesskap som har vist hvordan mat og drikke er viktige verktøy for å utvikle en innovativ region. Gjennom åtte tydelige løfter skal vi jobbe sammen for å øke både kunnskapen om og bruken av trøndersk mat og drikke. Under Norway Seafood Festival vil Samien Sitje og NNN Trøndelag signere Trøndersk Matmanifest.
Vel møtt!