North of Wine

Nettsted

northofwine.no/

Adresse

post@northofwine.no

North of Wine er en lokal vinimportør med trønderske eiere og eget lager i Trondheim. Selskapet har en rekke listeførte varer på Vinmonopolet og leverer til mange kunder innen HORECA, og i år er North of Wine stolte leverandører av Sjømatfestivalens viner. Vinene er påført Sjømatfestivalens egne etiketter for anledningen.  

Hvitvinen er en riesling produsert av Weingut Matthias Müller i Mittelrhein, et svært godt vinhus som ble kåret til «Winegrower of the Year» av Gault Millau Wine Guide i 2012! Dette er smaken av verdensarv – vindruene kommer fra unike kulturlandskaper i Midtrhein som står på UNESCOs verdensarvliste.

Rødvinen er en blend av druene grenache og syrah. Den kommer fra Château Fonsalade som produserer viner i Languedoc sør i Frankrike. Vingården ligger på pilegrimsveien til Santiago de Compostela via Arles, og tre sypresser plantet ved inngangen har fra gammelt av betydd at her kan vandrere stoppe for å drikke, spise og sove. Château Fonsalade ble grunnlagt på 1500-tallet nær en naturlig vannkilde særlig rik på natriumbikarbonat. Dette gir vannet en lett saltsmak og ga opphav til navnet «Funt Salada», og selv om navnet etter hvert utviklet seg til Fonsalade er vannkvaliteten fortsatt den samme og benyttes den dag i dag til gårdens vindyrking.