To Rom og Kjøkken klare for sjømatfest

Foto: To Rom og Kjøkken

Sjømaten er best i mars, og To Rom og Kjøkken gleder seg til å servere gjestene det beste fra havet under Norway Seafood Festival 2024.

25.01.2024

Anerkjente To Rom og Kjøkken er igjen å finne på festivalprogrammet når andre utgave av Norway Seafood Festival sparkes i gang 15. mars.

– Tidspunktet for sjømatfestivalen kan ikke bli bedre. I mars har sjøen vært kald lenge gjennom vinteren. Det kalde vannet gjør at smak og kvalitet på fisk og skalldyr generelt blir bedre, sier restauratør og innehaver Roar Hildonen ved To Rom og Kjøkken i Trondheim.

Når det er iskaldt i vannet forsvinner algene, noe som bedrer levevilkårene for skalldyr og skalldyrene blir ”fastere i fisken».  I tillegg er været mer stabilt på senvinteren, noe som legger til rette for gode forhold for fiske.  

Kamskjell-spesialisten
To Rom og Kjøkken har gjennom sine 18 år etablert seg som en av Trondheims mest anerkjente restauranter, kjent for sin bunnsolide kvalitet og fokus på kunnskapsformidling.

– Vi har servert kamskjell i utallige varianter siden vi åpnet kjøkkenet i 2005. Det er en lokal råvare som Trøndelag skal være utrolig stolt av. Det er ikke uten grunn at Bocuse d’Or skal ha trønderske kamskjell som en av sine utvalgte råvarer når kokkene konkurrerer i Trondheim 19. – 20. mars, sier Hildonen.

Under Norway Seafood Festival skal To Rom og Kjøkken selvsagt friste med 3-, 5- og 7-rettersmenyer hvor blant annet skrei og kamskjell spiller hovedrollen på menyen.

To Rom og Kjøkken tar ikke bare godt vare på gjestene sine. Også de ansatte setter av tid til å utforske og smake på sjøens beste råvarer.

– Vi er opptatt av et godt og positivt arbeidsmiljø. Som er del av dette spiser vi middag sammen flere ganger i uken før dørene åpner for gjestene, forteller Hildonen.

Hildonen har flere sjømat-favoritter og røper at sjøkreps troner på toppen.

– I tillegg er jeg svak for torsketunge, sier han.

Kunnskap og kvalitet
Hildonen har en imponerende cv fra restaurant- og utelivsbransjen. Han har blant annet verdensmestertittel i «fancy cocktails» på samvittigheten. Mannen som også kreerte drinken Kyoto, er opptatt at det som skjenkes i glasset skal passe til alle.

– Vi er opptatt av å formidle kunnskap om mat og drikke i kombinasjon, og ser frem til å la gjestene oppleve hva som egner seg i glasset til sjømat, både med og uten alkohol. Vi ser at stadig flere lar seg imponere over alkoholfrie varianter, avslutter Hildonen.

Vær først ute til å motta festivalnyheter
Meld deg på vårt nyhetsbrev for rykende fersk info om festivalen på epost.