Man tar vare på det man er glad i

Foto: Trondheim by Boat

Trondheim by Boat arrangerer fisketurer på Trondheimsfjorden året rundt.

31.01.2023

Våre båtturer er ikke bare transport, men en attraksjon i seg selv, sier daglig leder og skipper Amanda Veronica Hausken i Trondheim by Boat.

Året rundt ønsker Trondheim by Boat velkommen om bord passasjerer i sine unike tradisjonsbåter som er bygget i den nylig UNESCO-anerkjente klinkestilen. Turene går på Nidelva og ut i Trondheimsfjorden.

– Vi ønsker å gjøre fjorden tilgjengelig for folk flest. Turen med oss skal være mer enn en transportetappe, og vi ønsker at passasjerene skal oppleve og lære om det fantastiske økosystemet under vannskorpa, sier Hausken.

I tillegg til vennegjenger og bedrifter, er attraksjonen populær blant barnefamilier som slår seg sammen og tar en ettermiddagstur med barna. Hausken mener det er viktig for barn og unge å få et levende forhold til sjøen.

– Det man er kjent med og blir glad i, tar man også vare på. Vi arrangerer fisketurer hvor mannskapet om bord forteller om fangsten, hvordan den lever og hvordan vi kan spise den, forteller Hausken.

Gryteklar fangst

Under Sjømatfestivalen i mars er det gjerne torsk og sei som biter på kroken i Trondheimsfjorden. Hausken har noen utvalgte fiskeplasser hun ikke er redd for å dele. 

– Rett utenfor Munkholmen trenger man ikke alt for mye flaks for å få napp, forteller hun.

Når fangsten er sikret, må den selvsagt nytes. Hausken og kollegaene hjelper gjerne til med å gjøre fisken klar for middagsbordet.

– Vi fileterer og pakker fisken, så den kan bli med rett hjem og opp i gryta, avslutter den erfarne skipperen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert på hva som skjer på Norway Seafood Festival!
Nyhetsbrev – Norway Seafood Festival