Fagn gjør seg festivalklar

Foto: Lene Underhaug

Kjøkkensjef Ådne Børseth Helgetun hos Fagn planlegger for en spennende og overraskende meny til Norway Seafood Festival.

09.02.2023

Michelin-restauranten Fagn forbereder seg til Norway Seafood Festival, og skal hedre lokal sjømat med en dedikert femretters meny.

I 2017 flyttet Fagn inn i Credo sine gamle lokaler i Ørjaveita, og resten er en eventyrlig historie; Michelin-stjerne, terningkast seks fra anmeldere og hederlig omtale i internasjonal presse som Forbes og Financial Times.

Nå forbereder restauranten og kjøkkensjef Ådne Børseth Helgetun seg på Norway Seafood Festival i mars.  

– Trondheim har en lang og stolt historie som sjømatby. Sjømatfestivalen er en viktig markering for å minne om de fantastiske råvarene som finnes langs kysten vår, sier Børseth Helgetun.

Lokalt mangfold 

Under Norway Seafood Festival er det Fagn Bistro i restaurantens 2. etasje som skal friste med den spesielle femretters menyen.

– Fagn Bistro og vår Fine dining i 1. etasje har sterkt fokus på sjømat i alle sesonger. Vi ønsker at Fagn skal være et utstillingsvindu for den beste sjømaten Norge og Trøndelag har å by på, sier Børseth Helgetun.

Han sier mange gjester blir overrasket over det lokale mangfoldet som står på menyen han serverer.

– Omtrent alt vi har på menyen er basert på lokale råvarer. Kun enkelte nisjeprodukter må hentes utenfor landegrensene, sier kjøkkensjefen.

Uten å ville røpe for mye, kan Børseth Helgetun fortelle at blant annet østers, kamskjell og piggvar vil stå på menyen under Norway Seafood Festival. Også tang vil få plass på menyen.

– Fagn får levert tang fra Trøndelag Sankeri. Det er en fantastisk råvare som kan brukes på overraskende mange måter. Vi serverer egne retter, kun med tang. En spennende utfordring for oss under Norway Seafood Festival blir å bruke tang i dessert, sier Børseth Helgetun.

Personlig er kjøkkensjefen stor fan av kamskjell.

– Kamskjell fra Trøndelag er i verdensklasse og kan strengt talt spises alene uten tilbehør, avslutter Børseth Helgetun.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert på hva som skjer på Norway Seafood Festival!
Nyhetsbrev – Norway Seafood Festival