Norway Seafood Festival 2023

Trondheim Torg

Trondheim Torg Trondheim 7003

14:00

02.02.2023

Nå blir det sjømatfestival i Trondheim Sjømatfestivalen Norway Seafood Festival går av stabelen i Trondheim for første gang 2. til 4. mars. Her vil du kunne meske deg i fantastiske råvarer fra havet.
Norge og Trøndelag har verdens beste sjømat, og under festivaluka skal den få stå i sentrum. Kom og spis, opplev, utforsk og lær.

På Sjømatfestivalen blir det sjømat i alle kanaler. Byen kommer til å syde av aktiviteter og menyene være fullspekket med det beste havet har å by på – og det midt i sjømatsesongen.
For det er på denne tiden av året, når havet er skikkelig kaldt, at sjømaten er på sitt aller beste. Skreien gyter langs norskekysten, fiskene er faste og smaksrike og skalldyrene i full vigør.
Samtidig har solen begynt å skinne over byen vår, og det er lysere tider i vente. Timingen kunne ikke vært mer perfekt for en sjømatfestival!

Kom og la deg forføre av lekre retter som får sansene til å fryde seg. Her vil råvarene få den oppmerksomheten de fortjener, og det blir plass til så vel ny som tradisjonsrik sjømat.
Sjømatfestivalen er også stedet hvor du kan utfordre deg selv, og smake på råvarer du ikke hadde forestilt deg at gikk an å spise. Kanskje blir dette uka du spiser kråkebolle for første gang? Vi skal gjøre vårt for at det skal smake så godt at det blir en opplevelse du sent vil glemme.

Maten som serveres skal trylles fram av så vel unge kokketalenter som etablerte stjernekokker. Som Norges mathovedstad er det flust av dyktige kokker og fantastiske spisesteder i Trondheim. I kombinasjon med verdens beste råvarer fra havet vil vi også tiltrekke oss besøk av kokkecelebriteter og foodies.

Ravnkloa og Clarion Hotell på Brattøra vil være sentrum for mange aktiviteter. Det vil settes opp et sjømatmarked med både kjente og nye produkter. Her kan du velge blant fantastiske råvarer.
Lokale sjømatprodusenter vil naturligvis være i fokus, og det blir fristende smaksprøver.

Sjømatfestivalen skal også være en arena for læring. Kunnskapsrike kokker vil inspirere og vise deg det du trenger for å lage ny og spennende sjømat hjemme. Raskt, godt og rimelig.
Her vil du også kunne overvære kokkeshow, foredrag, forskning, delta på aktiviteter og oppleve den gode festivalatmosfæren. Det vil også være konserter og andre kulturarrangementer du kan oppleve samtidig som du nyter deilig sjømat.

Denne langhelgen i begynnelsen av mars vil byens spisesteder tilby sjømatopplevelser på rekke og rad – enten du besøker en matvogn eller stjernerestaurant.
Glassene som serveres til maten vil også få oppmerksomheten de fortjener, og vi kan love mye å skåle for.

Kom og spis, opplev, utforsk og lær.

Sammen skal vi feire sjømaten!