Moro og lærerikt om korallrev

Foto: Vitensenteret

Under Sjømatfestivalen 2. – 4. mars skal Vitensenteret ha et fullspekket gratisprogram hvor korallrevet skal stå i fokus.

25.01.2023

-Vi gleder oss stort til å skape nysgjerrighet og lekne opplevelser knyttet til alt det spiselige vi finner i sjøen, sier daglig leder ved Vitensenteret i Trondheim, Åshild Adsen.

Under Sjømatfestivalen 2. – 4. mars skal Vitensenteret ha et fullspekket 2-dagers gratisprogram hvor korallrevet skal stå i fokus. I løpet av festivalen skal publikum bli kjent med korallrevenes verden, og det blir kreativt skaperverksted med blant annet bruk av blåskjell og andre materialer fra havet.

– Dette er kjemperelevant for oss trøndere som har vårt eget kaldtvannskorallrev utenfor Tautra, sier Adsen.

I tillegg vil publikum møte biologer som skal presentere levende sjødyr og livet i havet.

– I løpet av festivalen kommer vi til å se nærmere på fisk, sjøpølse, kråkeboller og tang. Barna får også teste ut egne kunnskaper om lokale fiskearter, forteller Adsen.

Vil dele ny forskning

Et av FNs bærekraftsmål handler om å bevare havet og de marine ressursene på en måte som fremmer bærekraftig utvikling. Vitensenteret ønsker å bidra til at ny forskning på havet, havbruk og havromsteknologi når folk flest.

– Forskningsmiljøene i Trondheim ligger langt fremme i å finne bedre løsninger for havbruk. Uten fiske og havbruksnæringen, ingen sjømat. Så dette temaet trenger vi alltid å løfte og lære mer om, forklarer Adsen.

Adsen syns det er på tide at det blir en årlig sjømatfestival i Trondheim.

-Vi håper denne første festivalen blir en inspirerende start på noe som kan bli en årlig folkefest i Trondheim, avslutter hun.